2011-11-20
 23:03:08

Lutande tornet i pisa och pepparkakshuset

Medan jag ändå är lämnad åt mina egna tankar och funderingar, i ett rum på Medlefors Folkhögskola, så passar jag på att bläddra igenom alla hundratals husmodeller som finns på nätet. Ingen som känner oss och har varit hem till oss kan ha missat vårt sneda hus. Allt är snett och vääääldigt gammalt och sprött som ett pepparkakshus..  Vi har sagt att det inom kort ska stå ett nytt och fint hus på tomten. Men hur ska man orka plöja igenom alla olika husföretag?! Har redan några favoriter men det känns lite som att vi har snöat in alldeles för mycket på vissa saker.
Från början var vi tvärsäkra att vi ville ha ett nyckelfärdigt hus eller i alla fall totalentrepenad. Just för att vi skulle slippa stå där med spackelspade och målarpenslar i högsta hugg. Bara peka på vad man vill ha och flytta in liksom. (inte riktigt så enkelt kanske, men det låter bra) Men efterhand har poletten nu börjat trilla ner så sakteliga... Det ska nog inte vara ett NF hus ändå. Vi är alldeles för kräsna och kan aldrig vara nöjda med något i standardutförande. Så det kommer alltså sluta med att tillbehören kommer vara dyrare än själva huset. Så nu är läget som så här: Hitta en bra husritning och få stommen plus innerväggar och våtutrymmen fixade..resten får vi dona med själva. Dessutom så måste vi ju hitta någon som är duktig på att riva skiten som står på tomten i nuläget..både hus och lada.  JOBBA JOBBA JOBBA

2011-11-13
 02:01:05

Att bjuda tillbaka

Har ännu en gång varit till finaste Kattis med familj på middag. Vi får alltid så god mat och såklart smarrig efterrätt med! Känner att det är hög tid att börja bjuda tillbaka nu.. Det är så lätt att säga ja när nån frågar om man vill komma på middag och jag fattar inte varför jag då direkt kontrar med; nej men kom till oss istället, nu är det vår tur att bjuda! Vårt hus är inte vackert och lutar som sjutton åt alla håll men inuti finns i alla fall stämningen och glädjen. Tur att vi har goda vänner som förbiser allt det sneda och umgås hemma hos oss ändå! Så...innan vi hinner bli bortbjudna igen så ska jag minsann laga brakmiddag på hemmaplan!

Var även på stan en sväng idag och tog en fika med ovanstående. Skönt att ventilera lite och kunna utbyta tankar och idéer men någon som är på samma fas i livet som en själv. Jag kanske låter knäpp, men visst är det skönt att kunna prata om allt utan att behöva anstränga sig det minsta på vad och vem man säger det till? Att man vet att personen man pratar med lyssnar även fast man snackar goja eller spyr galla och kan sollra bland det man säger och kommer med bra svar utan att man måste dra det ur dem.
En bra vän och lyssnare helt enkelt.
2011-11-11
 23:45:56

Har precis sett

färdigt filmen Whisper som går på tv1000 action just nu. Filmen är från 2007 och det fanns helt klart en anledning till varför jag inte sett den tidigare!
Den var en samling av alla möjliga thrillers och skräckisar MEN den var bra gjord ändå. Däremot kommer jag förmodligen i några veckor framöver ha svårt för pojkar i 7-9 års åldern...och särskilt om de är tystlåtna och tittar konstigt på en. Ungen i filmen är djävulen personifierad och allt möjligt hemskt händer.... Se filmen om ni är nyfikna men jag tycker bara att elaka...riktigt elaka barn är det ruskigaste som finns! Vad tycker ni??
2011-11-10
 01:12:17

Hit åker vi!











Bilder lånade från Ving, Vagabond, Badresor.se och Teneriffaguiden.


2011-11-07
 11:27:28

To do list...

  • Vika tvätten som belamrar hela vårt hus.
  • Ringa och gnälla för trehundrafemtioelfte gången på Thomas cook airlines som inte kan vikten av lite kundservice när dom klantat sig och kraschat en sprillans ny barnvagn.
  • Skura hallen så sopstanken från gårdagens soppåse försvinner.
  • Rensa ut kläder som man aldrig använder..garderobsfyllnaden är idag på en kritisk nivå och jag är rädd att en lavin av gamla paltor kommer lossa snart.



    Jag återkommer...


    Uppdatering 00:41

    Tur att det finns fler dagar på denna vecka!
    Imorrn blir det bakning och sen en liten visit på norra berget så Oliver får träffa mormor en stund.

    Nu ska jag sluta nattsudda, Gonatt!

2011-11-06
 23:30:13

Lååång höst!

Det är snart mitten på november och dagstemperaturen ligger fortfarande på 5-10+....hur sjukt är inte det?!
Kan i och för sig säga att det är ganska skönt med de här plusgraderna när man sitter mitt ute i skogen på älgjakt klockan 7 en lördagmorgon.
Apropå älgjakt så blev den lyckad förra helgen, och det innebär full frys och flera goda middagar framöver med släkt och vänner, tjohej!
Förra helgen fick vi även äran att närvara på lilla Wilmas dop. Fint väder och mysigt i kyrkan...trots att vår son försökte sätta världsrekord i falsettskrik. Efter dopet bjöds vi på en smarrig smörgåstårta och kaffe med dopp. Mycket trevligt och massa gott. Vi tackar så hjärtligt för att vi fick närvara!

Veckan har förflutit rätt smidigt..lite jobb för mig, massor av jobb för Anders och dagis för Oliver.
Enda paniken jag har nu är den som kryper sig på så fort jag tänker på mitt nya ansvarsområde i facket. Jag blev för en månad sedan invald kassör och ska nu ha hand om bokföring m.m. Har nu fått gå igenom det senaste årets bokföring eftersom den inte stämmer...alls! Det visar sig att det kan vara fel på flera års bokföring...hur f***n kan revisorerna godkänna detta?!!!! Hoppas nu på att f.d. kassören ska ordna upp alla fel h*n gjort så jag slipper ta över skiten som är felandes.. Men lite mörkrädd blir man när inte en sån här organisation har koll på saker och ting.

Jag har hittat ett intressant jobb jag ska söka..Kommer bli lika mycket, om inte mer, kundservice än på nuvarande jobbet. Men på hemmaplan...  Pratade med en vän om det som undrar varför...tjaa, jag vill testa något annat ett tag även om jag tycker om det nuvarande jobbet. En ny erfarenhet kan väl aldrig vara fel att ha?



Har kollat på solresor i säkert en månad nu, vi sa att vi skulle hålla oss hemma...eller ja i Sverige fram till nästa sommar, men så blev det inte alls. Såååå nu har vi bokat en vecka på Sunwing resort och spa fañabe, Teneriffa. Vi åker den 15/1 och jag längtar som en tok redan!! Ska blir roligt att få se något nytt då varken jag eller Anders varit på Teneriffa förut och sen var hotellet riktigt barnvänligt så det passar ju vår lilla kille alldeles utmärkt.
Någon som varit på Teneriffa och har tips på vad man inte får missa??